מהן התקפות DDoS ואיך מגנים מפניהם?
כל שרת צריך להיות מוגן מפני התקפות באינטרנט. אתר שאינו יציב משדר חולשה ואי-אמון ביניכם לבין הגולשים באתר שלכם. האם הייתם גולשים באתר שהיה נטען לאט בצורה קבועה? או האם הייתם רוכשים מוצרים מאתר שחצי מהזמן בכלל לא עובד? על מנת שהעסק שלכם יפעל בצורה בריאה ותקינה, עליכם להוסיף לו שכבת הגנה שתגן עליכם מפני התקפות שעלולות להגיע.
מהן התקפות DDoS?
כמעט כל שרת יחווה בסופו של דבר התקפות. לצערנו התקפות על שרתים הם דבר שכיח שאם לא נתגונן ממנו כמו שצריך, אנו עלולים למצוא את עצמנו מתקשים להרים את האתר באוויר. התקפת DDoS (קיצור של: Distributed Denial of Service, בעברית: התקפות מניעת שירות) פועלות בשיטה פשוטה אך עוצמתית. בעזרת הצפה של השרתים בבקשות ע"י משתמשים מזויפים, התקפת ה- DDoS מעמיסה על השרתים ומעלה את דרישת המידע שעל השרת להעביר לגולשים (המזויפים והאמיתיים). למשל, אם אתר בדרך כלל מעביר בכל שניה 500 מגה של נתונים לגולשים שלו, התקפת DDoS יכולה לגרום לשרת האתר להעביר נתונים בהיקף של 2 גיגה, 20 גיגה, ואפילו 200 גיגה לשניה. דרישת מידע בהיקף שכזה מן השרת מעמיסה עליו, ולכן המשתמשים האמיתיים יתקשו לקבל מידע מן השרת עד שההתקפה תטופל. התקפות מסוג זה הן שכיחות, לכן חברות שרתים רבות מציעות ללקוחות שלהם אפשרויות לרכישה של הגנות מפני DDoS והתקפות שונות על השרתים, כדי להבטיח יציבות והתמודדות מול התקפות בהיקפים שונים.הגנה נגד DDoS – איך זה עובד?
כפי שציינו קודם, התקפות על שרתים הן דבר שכיח למדי. לכן חברות איחסון רבות מציעות ללקוחתיהן הגנה מפני התקפות, ובעיקר הגנה מפני התקפות DDoS. אך איך זה עובד? למדנו קודם שהתקפת DDoS פועלת ע"י הצפה של השרת בבקשות ממשתמשים מזוייפים. הגנות הDDoS השונות לרוב "מסננות" את המשתמשים הלא לגיטימיים (המזוייפים) ובעצם חוסמת אותם מלקבל גישה לשרת. בעזרת תוכנות ואלגוריטמים השרתים יכולים לזהות האם משתמש הוא לגיטימי או לא, וכך רק המשתמשים הלגיטימיים מקבלים גישה לשרת. אך כשמדובר על הגנה מפני התקפות עוצמתיות, יתכן שגם ההגנות האלה לא יעבדו. לשם כך קיימות אפשרויות אבטחה מתקדמות (שמחירן בהתאם) שמטרתם להלחם בהתקפות הDDoS החזקות ביותר שישנן באינטרנט.האם אתם צריכים הגנה על האתר שלכם?
בעלי אתרים רבים מזניחים את אתרם כשמדובר על הגנה מפני התקפות DDoS. חלק נכבד מהם מאמין שהם לעולם יחוו התקפה שכזו והם לא צריכים שכבת הגנה נוספת שרק תמעיט את הרווחים מאותו האתר. כל אתר צריך הגנה מפני התקפות באינטרנט. אם אתם רוצים לשדר לגולשים שלכם את היציבות והמהירות, אסור לכם להתפשר בשום שלב שמדובר בפיתוח ותחזוק האתר. בשביל להוביל על אתרים אחרים, עליכם להיות הכי מהירים, הכי טובים והכי יציבים. במקום בהם אתם "תחפפו" אתרים אחרים ישקיעו. זהו רק עניין של זמן עד שהאתר שלכם יותקף, אל תשארו פגיעים. בשביל לבחור את ההגנה המתאימה לאתר שלכם, עליכם לברר מהי התעבורה שהאתר שלכם משתמש בדרך כלל. למשל, אתר שמעביר גיגה בכל שניה לגולשים, לא יוגן מהתקפות אם יקנה הגנה שמותאמת לאתר שבדר"כ מעביר מידע בהיקף של 100 מגה. עליכם להתאים את ההגנה לאתר שלכם, ואת זה תוכלו לעשות מול נציג מן חברות האחסון של האתר שלכם. חברת האחסון שלכם כנראה מציעה הגנה לשרתים במידה מסויימת. אם ההגנה אינה מספיק חזקה לדרישה של האתר שלכם – תעברו אחסון ותוודאו שאתם נמצאים במקום מוגן ובטוח. הגנה מפני התקפות אינה דבר שאתם יכולים להתעלם ממנו. האם גוף עם מערכת חיסון חלשה יכול לשרוד? ברור. אך האם הוא ישרוד לאורך זמן? כנראה שלא. בעלי אתרים רוצים שהאתר שלהם יצליח, אך כשמדובר על להשקיע משאבים על האתר שלהם, פתאום הם מסתייגים ומתחילים לצמצם בדברים שרוב הזמן הכרחיים לתפעול תקין של האתר. הגולשים שלכם צריכים לדעת שהאתר שלכם הוא מקום אמין שאפשר לחזור אליו בצורה קבועה, שהרי זה מה שאתם והם מחפשים שמדובר בפיתוח אתרים.